Recull de feines realitzades el Maig i el Juny del 2008


Aquestes son les darreres feines realitzades per l'Associació els mesos de Maig i Juny.

L'activitat ha estat intensa amb la voluntat de mantenir i refermar el nostre compromís com Associació voluntària principalment en el manteniment de camins però sense negar-nos a donar un cop de mà amb altres tasques quan ens ho demanen com comprovaràs amb el següent llistat.

En 1er lloc el dia 28 de Maig del 2008, un grup de 11 associats, vàrem anar a la Tosca de Degollats, al camí de la Vall, a fer l'habitual ullada a la veu d'aigua que l'alimenta i per fer la neteja de la canal de tosca que fa arribar l'aigua al salt.

Per fi després de 2 o 3 anys sense rajar i gràcies a les darreres pluges caigudes, i per que no dir-ho també, a la tasca de vigilància i neteja dels Amics de la Vall del Ges, la Tosca de Degollats, torna a lluir amb el salt d'aigua que la remulla i l'hi dóna el seu meravellós aspecte.

La 2a tasca va ser col·laborar, per 2on any consecutiu, amb la Marathon Btt puntuable per el Campionat de Catalunya, organitzada per el Club excursionista de Serragrenyada amb seu a Sant Pere de Torelló, celebrada el dia 8 de Juny del 2008 amb recorregut per la Vall del Ges i el Cabreres.

La nostra ajuda va venir de la mà de 5 voluntaris dels Amics de la Vall del Ges que el dia abans varen fer tot el recorregut ( 63 km ) per comprovar si el circuit era perdedor en algun punt i si era així senyalitzar-ho ( s'ha de dir que es va fer sota una intensíssima pluja ).

El dia de la cursa, els 5 trialers, varen obrir carrera marcant el camí al cap de la cursa i fent d'avís als espectadors i controls de que arriben els corredors.

Per finalitzar es va fer el tancament de la cursa ajudant a recollir cintes i senyals.

Els organitzadors per mostrar el seu agraïment ens varen obsequiar amb una bossa amb 2 samarretes, 1 gorra, 1 baldufa i un entrepà per el dia de la cursa, a part de tot això també ens varen convidar a un fantàstic esmorzar a Vidrà.

Per descomptat que poden tornar a comptar amb nosaltres a la cursa de l'any que bé.

La 3a tasca realitzada per 7 associats el dia 21 de Juny del 2008, va ser un seguiment del Gr 3 des de Vidrà fins al Castell de Milany repintant les típiques marques blanques i vermelles, fent de noves a llocs perdedors i netejant un tros força tapat per la vegetació.

I per acabar, la 4a feina realitzada el dia 28 de Juny del 2008, va ser un encàrrec fet per la Regidoria de Medi Ambient del Ajuntament de Sant Pere de Torelló que ens va demanar de col·locar 3 senyalitzacions de la Diputació al camí que porta al Puig de les Àligues, meravellós mirador d'Osona però lloc de molt complicat accés.

Aquest cop necessitàvem mes gent, la tasca no era complicada però si molt cansada degut al fort desnivell del camí i a les elevades temperatures d'aquests dies.

Després d'enviar un sms a tota l'associació demanant voluntaris ( l'enviament de sms es la manera ràpida i econòmica que tenim de comunicar-nos ) es varen presentar un total de 15 trialers associats dels Amics de la Vall del Ges que després d'esmorzar es varen posar mans a la obra durant 5 hores fins acabar la feina.


Estem molt orgullosos de mostrar-vos les fotos de la feina acabada.

Puig de l'Aliga Coll de la Coma Serra de Curull

A la Vall del Ges, Oris i Bisaura es practica Trial des de fa quasi 40 anys i sempre s'ha fet una silenciosa però efectiva tasca de manteniment i recuperació de camins però degut la Llei d'accés motoritzat al Medi Natural del any 1995 aquesta afició es veia obligada a desaparèixer.

Buscant una solució el 4 de Novembre del 2003, aviat farà 6 anys, es va crear l'Associació de Trial dels Amics de la Vall del Ges amb una proposta innovadora i sostenible de practicar un esport que diferents estudis han demostrat que es dels que menys impacte mediambiental ocasiona ( l'impacta nul no existeix fins i tot una persona a peu causa cert impacte).

Estem convençuts que el secret de l'èxit d'aquesta iniciativa esta amb l'educació i l'autocontrol i, també, gràcies al recolzament dels Ajuntaments dels Municipis de la Vall del Ges Oris i Bisaura, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat i a la bona voluntat dels propietaris.

Mai estarem prou agraïts a tots ells per haver confiat amb una idea o més ven dit una Filosofia, la dels Amics de la Vall del Ges.

Gràcies

Santi Torres
President dels Amics de la Vall del Ges